Arizona Science Center Entry Modifications Model

Arizona Science Center Entry Modifications

include a PDF of this case study in your eBrochure
    • A new identifiable entry for the Arizona Science Center enhances the access to the lower level lobby from the street level for visitors to the Center. This project involved remodeling the current facility to provide a comprehensive solution to the main entrance that enhances exterior accessibility and compliance issues, ensures safe school bus drop-off zones, and provide adequate space to safely accommodate large groups. The 9,000 sf project scope included ADA and code compliance, renovating the main entrance and bus drop-off zones and remodeling exterior and lobby spaces.
    • In collaboration with Kendle Design Collaborative + Robert Morris Design Studio

      Architekton Studio Team

      Suhoon Bae
      Doug Brown
      Tom Brown
      John Kane
      Joseph Salvatore
      Paul Schmidt
    • Project Team
      Owner: City of Phoenix
      Client: Arizona Science Center
      CMAR: Brycon Construction
      Associate Architect: Kendle Design Collaborative
      Interiors: Robert Morris Design Studio
      Mechanical/Plumbing: Henderson Engineers, Inc.
      Electrical: Henderson Engineers, Inc.
      Structural: Paragon
      Civil: DEA David Evans & Associates
      Photographer: Duane Darling, Michael T. Masengarb–Architekton, Eric Vollmer–Architekton, Scott Garvin–Architekton
    • Awards
      2012 AZ Real Estate & Development Honorable Mention: Most Challenging Project Award
      2011 AIA Arizona Merit Award
  • community
  • commercial
  • residential
  • mixed-use
refine your search: